Rico Geerts

Rico geerts

Leeuwerik 23
7071 KJ Ulft
tel. 0315-684043
mob. 06-21241459
info@geertsmassage.nl

Bel mij terug
Neem contact op

Voetreflexologie

Wat is voetreflexmassage ?
Voetreflexmassage is een eenvoudige maar daarom niet minder effectieve natuurgeneeskundige therapie. De hele mens is terug te vinden in de voet. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. Evenals veel andere natuurgeneeskundige therapieën werd de reflexmassage al duizenden jaren geleden toegepast. De voet als spiegel van de hele mens. Interessant is dat je het hele lichaam in de voet als het ware kunt zien.

De toestand van de voet (gespannen, verslapt, pijnlijk enz.) geeft aanwijzingen over de toestand van het lichaam op dat moment. De voetreflexmassage is heel goed met andere therapieën te combineren, b.v. shiatsu Ook gezonde mensen zullen ervaren dat de voetreflexmassage een zeer weldadige uitwerking heeft. 

Hoe werkt voetreflexemassage?
Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. Door massage van die plek verdwijnt de pijn in de voet, stroomt er nieuwe levenskracht naar de organen en worden afvalstoffen afgevoerd.

De afvalstoffen bestaan voor een groot deel uit urinezure kristallen. Tijdens de massage druk je deze kristallen tegen de zenuwuiteinden en dat geeft de pijnervaring. Op lichamelijk niveau worden de afvalstoffen vergruisd, verdeeld en afgevoerd. Naast het afvoeren van afvalstoffen worden er door voetreflexmassage emoties verwerkt en geestelijke spanningen losgelaten Het bloed dat weer stroomt geeft het lichaam nieuwe kracht en warmte