Rico Geerts

Rico geerts

Leeuwerik 23
7071 KJ Ulft
tel. 0315-684043
mob. 06-21241459
info@geertsmassage.nl

Bel mij terug
Neem contact op

Sportmassage

Het toepassen van een aantal handgrepen met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen.

De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd.

De stofwisseling wordt hierdoor positief be´nvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer sneller een bepaalde prestatie leveren.

Sportmassage wordt ook gebruik om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van een warming up. Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is de psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal dit effect het lichaam ook sneller laten herstellen.

Sport en dagelijkse verrichtingen hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport) massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Sportmassage mag nooit worden toegepast ( de eerste dagen/weken) na een spierscheur, bij een ontsteking of wond van de huid, of als iemand koorts heeft. Als de spieren zwaar belast zijn, is het beter om eerst met een ontspannende massage te beginnen om na enkele dagen over te gaan in een sportmassage.

De sportmassage kan ondersteund worden met bandageren en/of tapen

Tevens kunt U hier terecht voor een heerlijke ontspannende massage.