Rico Geerts

Rico geerts

Leeuwerik 23
7071 KJ Ulft
tel. 0315-684043
mob. 06-21241459
info@geertsmassage.nl

Bel mij terug
Neem contact op

Energetisch Structurele Balans (ESB®)

ESB® is een op zichzelf staande vorm van zachte manipulatietherapie, die streeft naar het harmoniseren van energie door de verschillende lagen van het lichaam heen, met inbegrip van bot-, spier- , zenuwweefsel en aura.

De ESB® - therapeut gaat na hoe de energetische toestand in al deze weefsels is. Hij/zij observeert door met zijn/haar handen de energie te voelen in de verschillende weefsels van het lichaam van de patiënt. Tijdens dit observeren ontstaan, bij de patiënt, spontane bewegingen in een gewricht, in de spieren, ligamenten of in de wervelkolom. Het lichaam zoekt zijn natuurlijke optimale instelling weer op. Dit alles gaat heel zacht, vaak zo zacht dat u het niet eens bemerkt.

ESB® werkt niet tegen lichamelijke veranderingen (niet symptoomgericht), welke als een poging tot een best mogelijke zelforganisatie worden gezien, maar we bevorderen de genezing van de patiënt door het ondersteunen van zijn eigen innerlijke vermogen tot zelforganisatie.

In ESB® gaan we er van uit dat het lichaam van de mens een groot aantal zelfcorrectie- mechanismen bezit die hem gezond houden. Storende, belastende lichamelijke veranderingen (symptomen) zijn een teken van een overbelasting van deze regelmechanismen; je zou kunnen spreken van een ontoereikende probleemoplossing. Het lichaam is niet in staat een adequate oplossing te vinden. Alle ongevallen, ziekten en emotionele conflicten die je in de loop van je leven meemaakt, onbewust toevoegt en onbewust met je meedraagt, resulteren in een dergelijk toestand. Tijdens een ESB® - behandeling proberen we voor het lichaam een situatie te creëren waarin het lichaam weer gepast kan reageren.

ESB® is de nieuwe standaard in manipulatietherapie:

  • Het is zacht en stil. Tijdens ESB® proberen we een toestand te scheppen waarin het lichaam spontaan manipulaties van de wervelkolom en aan gewrichten zelf uitvoert. De therapeut gebruikt geen “geweld” tijdens het manipuleren, maar begeleidt alleen de spontane beweging die optreedt in de wervelkolom of het gewricht. We gaan er in ESB® vanuit dat het lichaam de meest optimale stand van het bekken, de wervelkolom, de gewrichten alsook de meest optimale spanning in spieren en pezen (nog) kent. We geven het lichaam daarom de ruimte, om naar deze optimale instelling terug te keren. Tijdens de behandeling hoort u daarom ook geen “krak” of “plop”-geluiden. Er wordt door de therapeut niet getrokken of hard gedrukt.
  • Het is veilig. ESB® is een veilige manier van behandelen omdat we niet tegen de aard der dingen inwerken; het lichaam van de patiënt doet eigenlijk het werk. Het is een uitermate geschikte therapie voor zuigelingen, omdat we de behandeling uitvoeren bij de moeder terwijl de baby bij haar op schoot ligt. ESB® is ook mogelijk bij oudere mensen met een uitgesproken osteoporose.
  • Patiëntvriendelijk; Het enige wat u als patiënt moet doen tijdens een behandeling is ontspannen liggen of zitten. Er wordt altijd behandeld met de kleren aan. ESB® kan ook gebruikt worden voor de behandeling van emotionele of psychische problemen; dit kan geheel non-verbaal , als bepaalde zaken voor u te persoonlijk zijn, of moeilijk te verwoorden.
  • Minimaal ongemak. ESB® is niet pijnlijk of oncomfortabel. De therapeut respecteert altijd uw reactie en zal onmiddellijk stoppen als u iets als onprettig ervaart.
  • Buitengewoon effectief. Bij ESB® voelt u direct het effect van de behandeling en hoeft u niet een aantal dagen te wachten op het resultaat. Dit is ook het geval bij de behandeling van bijv. een psychisch trauma; de emotionele lading is er gelijk van af, of is in elk geval zeer veel minder. Als u met pijnklachten naar de praktijk bent gekomen gaat u waarschijnlijk zonder pijn, of anders met aanzienlijk minder pijn naar huis, ook als uw klachten reeds langere tijd bestaan. De werkelijke kracht van deze behandelmethode blijkt uit het feit dat het met ESB® zelfs mogelijk is om klachten, die het gevolg zijn van insufficiëntie van ruggenmergzenuwen of hersenzenuwen, weer geheel of gedeeltelijk te herstellen.

ESB® kan worden toegepast bij:

- aandoeningen van de wervelkolom
- craniale aandoeningen
- hoofdpijn
- nekklachten , inclusief whiplash
- rugklachten inclusief bekken,- lumbale- en thoracale klachten
- schouder-, elleboog-, pols- en handklachten
- been-, heup-, knie-, enkel- en voetklachten
- artritis, artrose en andere gewrichtsklachten
- toestand na ongeval of operatie
- bekkenproblemen na zwangerschap
- sportblessures
- stress en post-traumatische klachten
- toestand na een beroerte
- neurologische klachten

Het is belangrijk te weten dat de kwaliteiten die de ESB® - stijl zo uniek maken, tevens zorgen voor een groot onderscheid ten opzichte van andere energetische methodes. ESB® is heel duidelijk een klasse apart.